Belbin teamrollen

Onderaan deze pagina tref je de teamrollentest, boeken en artikelen aan.


model_teamsamenstelling

afstudeergoeroes, zelfhulpsite voor afstudeerders.

 

 


Download de teamrollentest en stel je team optimaal samen. Of krijg inzicht in een bestaand team. Ga naar de downloadpagina.


projectmanbelbintestx2.jpg.w300h204Teams bestaan uit verschillende mensen, ieder met z’n eigen eigenaardigheden en z’n eigen gebruiksaanwijzing. Maar ook met z’n eigen favoriete rol. In teams zie je dat telkens dezelfde pietje-precies de planning maakt. Je ziet dat altijd dezelfde de boel even flink opjut. Mensen hebben sterk de neiging om in teams telkens dezelfde rol te pakken. Dat is heel handig want dan weet je tenminste wat je aan elkaar hebt. Maar het is ook wel wat benauwend: er zijn meer rollen die je kunt oppakken.
projectmanbelbingrafiek

Zelf aan de slag met teamrollen? Wij selecteerden de volgende boeken voor je.


boek_teamrollen_op_het_werk

Teamrollen op het werk

Een goed team is geen willekeurige verzameling individuen, maar bestaat uit teamleden met verschillende rollen. Om optimaal te functioneren, moet elk teamlid de rol vervullen die hem van nature het beste ligt. Dit is het uitgangspunt van de beroemde teamrollentheorie van Belbin. Managers en managementtrainers over de hele wereld gebruiken zijn teamrollen om effectieve team samen te stellen.

Verder lezen? Boek bestellen? Klik hier


boek_navigeer_je_team_naar_succes.jpg.w180h227

Navigeer je team naar succes

Wat is het geheim van een goed team? De manier waarop u samenwerkt. Gek genoeg besteden we hier nauwelijks aandacht aan. Met het Teamkompas heeft u een uniek instrument in handen om het teamproces eenvoudig in kaart te brengen: Scoor de vier onderdelen van de vragenlijst in het boek en u heeft een complete evaluatie van uw team.

Verder lezen? Boek bestellen? Klik op de cover van het boek.


verbeterenvanteams.jpg.w180h227
Verbeteren van teams

De Thema-klassieker ‘Verbeteren van teams’ is compleet herzien en geactualiseerd. Belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen die de laatste jaren het functioneren van teams en afdelingen hebben beïnvloed – dynamiek en complexiteit van organisaties, virtuele samenwerking, snellere besluitvorming en grotere aandacht voor sociale en culturele aspecten van het werk, et cetera – zijn allemaal verwerkt in dit complete handboek.

Verder lezen? Boek bestellen? Klik op de cover van het boek.


Op internet komen wij regelmatig interessante artikelen tegen, die we graag met je delen.

Tien tips om de kracht van uw team te ontsluiten
Voor de meeste bedrijven is het geen makkelijke tijd. Soms zijn vacaturestops nog steeds van kracht en zult u alles op alles moeten zetten om alles uit uw huidige team te halen. Maar het bewijs is er: als managers hun mensen helpen het beste uit zichzelf te halen, is hun personeel stukken gemotiveerder.

Zes aanbevelingen om uw team op de nieuwe koers te houden
Het herpositioneren van een onderneming is geen makkelijke opgave. In het begin is het spannend en interessant maar na verloop van tijd kan de reden van de verandering naar de achtergrond verdwijnen. Als dat gebeurt is het niet ongebruikelijk dat medewerkers, afdelingen of hele ondernemingen terugvallen in hun oude gedragspatroon.

Tien tips om het werk uitdagender te maken voor uw team
Als mensen hun werk uitdagend vinden, zijn ze gemotiveerder, stijgt de productiviteit en ook de winst. Dat is alom bekend. Ook bekend is dat managers hierbij een grote rol (kunnen) spelen. Dat dat niet eens moeilijk is, wordt op Management Today uitgelegd door Jack Wiley, directeur van het Kenexa Research Institute.

Teamoverleg rendeert als u strak aanstuurt
Als u wilt dat teambijeenkomsten iets opleveren, geef de deelnemers dan uitdrukkelijk de opdracht naar buiten te komen met de beste of de correcte oplossing. Dan kunnen ze er zich niet van af maken met een flauwe oplossing waarvan de grote merite is dat niemand er tegen was. Dat is één van de dingen die twee onderzoekers onthouden uit de literatuur over werken in teams.

Gert Jan Schop

Nu even ‘met de pet op’ van eigenaar en eindredacteur. Mijn drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Managementmodellensite.nl draagt daaraan bij. Naast consultant, adviseur en businesscoach treed ik af en toe op als docent en trainer.

Wat kan ik voor je betekenen?

Als consultant, adviseur en businesscoach ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij processen op het gebied van leren, ontwikkelen, veranderen, strategie en implementatie. Contact? Stuur een mail naar info@gertjanschop.nl.