Middle Management CCV

Inleiding

De functie van middle manager is één van de meest veelzijdige leidinggevende en coördinerende functies binnen een organisatie. Als middle manager heb je met tal van managementaspecten binnen je organisatie te maken. Je persoonlijke vaardigheden en omgang met mensen zijn doorslaggevend voor het succes in deze rol.

Doel

De opleiding Middle Management heeft als doel na te denken over je rol als leidinggevende en daarbij gekozen stijl van leidinggeven. Je ontwikkelt en ontdekt nieuwe mogelijkheden en wordt uitgedaagd door professioneel leiderschap en persoonlijk leiderschap. Het stellen van doelen en prioriteiten, delegeren, kostenbewustzijn en communiceren nemen daarbij een belangrijke plaats in. Tevens maak je kennis met nieuwe trends en begrippen op het gebied van organisatiecultuur, verandermanagement en leidinggeven aan professionals.

De uitwisseling van ervaringen met andere deelnemers en de koppeling van theorie en praktijk wordt door deelnemers zeer gewaardeerd.

Opleiding

Iedere bijeenkomst wordt door de deelnemers individueel voorbereid aan de hand van vragen en opdrachten gericht op het eigen functioneren en op de organisatie.

De input van deze voorbereiding wordt gebruikt tijdens het interactieve college en de intervisie in intervisieteams.

De opleiding wordt afgerond met vier zogenaamde Action Learning-papers en een reflectiepaper, opgebouwd uit reflectieopdrachten per bijeenkomst.