Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Het team als bron van ideeën

Heel veel successen hangen af van een goed idee. Het is belangrijk dat ideeën binnen je team de vrije loop krijgen. Elk teamlid moet aangespoord worden om mee ideeën te spuien. Iedereen is tenslotte in staat om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Op die manier wordt elk teamlid betrokken en kan het teamgevoel hechte worden. Toch zijn er een aantal dingen die je zeker niet uit het oog mag verliezen.

  • Kritiek doodt creativiteit. Wanneer je tijdens een brainstormsessie meteen de ideeën gaat bekritiseren gaan de mensen zich geremd en ontmoedigd voelen. Het is beter om de ideeën volop te laten komen en pas achteraf of tijdens een volgende sessie de haalbare ideeën te selecteren..
  • Noteren. Het is belangrijk dat elk idee, hoe vreemd of hoe extravagant ook, genoteerd wordt. Zo krijgt elk teamlid het gevoel dat zijn bijdrage meetelt.
  • Dwaas is niet noodzakelijk slecht. Sommige ideeën die er gewoon uitgeflapt worden of op het eerste zich niet echt briljant of zelfs ronduit onhaalbaar lijken kunnen, eventueel mits wat bijsturing, toch nog mooie resultaten opleveren.
  • Het voordeel van een gezamenlijke ideeënsessie is dat de inbreng altijd groter is dan die van de individuen afzonderlijk. Het ene idee genereert tenslotte het andere.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.