Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Teamspirit

Het woord alleen al doet denken aan enthousiaste en levenslustige collega’s die ‘en bloque’ achter een project staan, zich onvermoeibaar op hun werk storten en daarbovenop nog als de beste vrienden door het leven gaan.

De werkelijkheid is anders want waar er mensen samen zijn, rijzen er automatisch problemen. Toch is het mogelijk om, mits enkele eenvoudige ingrepen, de teamgeest te bevorderen:

  • De teamleden moeten weten waarom ze werden gekozen. Zo leren ze zichzelf én elkaar respecteren binnen de groep.
  • Zowel gezamenlijke als specifieke doelstellingen zijn belangrijk. De gezamenlijke doelstellingen geven het team een gezamenlijk eindpunt om naartoe te werken. De specifieke doelstellingen vermijden dat het individu compleet opgaat binnen het team.
  • Een team kan maar resultaat boeken als er ook gecommuniceerd wordt. De beste communicatie vloeit voor uit de persoonlijke contacten. Het is belangrijk om dit soort contacten te stimuleren.
  • Wanneer een team het goed doet, mag dat hardop gezegd worden. Het kan alleen maar de sfeer en de motivatie ten goede komen.
  • Teamgeest wordt versterkt door een gevoel van wederzijds vertrouwen en door open communicatie. Het team moet het gevoel krijgen dat het belangrijk is wat het doet en het moet weten dat je luistert wanneer het rapporteert of informeert.
  • Om een team beter te laten samenwerken worden er vaak teambuildings georganiseerd. Een teambuilding geeft de teamleden de gelegenheid om elkaar buiten de bedrijfsmuren te leren kennen. Na een teambuilding verbetert de sfeer en spelen de teamleden onderling nog sterker op elkaar in.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.