Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Weg met vastgeroeste opvattingen

Wanneer een team aan de slag gaat, gaat het meestal uit van een aantal vooronderstellingen. Die vooronderstellingen zijn niet altijd even correct. Het loont dan ook de moeite om verder te kijken dan de gemiddelde neus lang is. Enkele voorbeelden:

  • “Door het symptoom aan te pakken, geneest men de ziekte.” Dit kan misschien kloppen voor sommige medische situaties maar in het bedrijfsleven gaat het alvast niet op. Zeker niet in grotere bedrijven waar ‘symptomen’ vaak een uiting zijn van meer structurele problemen. Het probleem bij de wortel aanpakken is dus de boodschap.
  • “Kwaliteit is duur.” Dat klopt inderdaad maar vaak is het aangeraden om de dure oplossing te verkiezen boven de rechtstreekse en rechtstreekse kosten van minder dure én minder geslaagde oplossingen.
  • “Kwaliteit slaat enkel op producten.” De tijd dat een firma enkel werd beoordeeld op een product is al lang voorbij. Toenemende concurrentie en uitbreiding van het aanbod hebben ervoor gezorgd dat de diensten van het bedrijf minstens even belangrijk zijn geworden.
  • “Problemen en hun oplossingen zijn gemakkelijk te onderscheiden.” In sommige gevallen is dit waar maar vaak gebeurt het dat een oplossing positieve primaire gevolgen genereert maar dat de secundaire gevolgen heel wat minder mooi zijn. Een globaal overzicht blijft dus geboden.
  • “Verandering is nergens goed voor.” Het is verleidelijk om zo te gaan denken wanneer de routine zich inzet. Nochtans is er niets beter dan een frisse aanpak om uw team te blijven uitdagen.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.