Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Teamrol: afmaker

Rol

  • tracht zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat het team bespaard blijft voor alles wat er mis kan gaan en dat er niets wordt overgeslagen
  • voortdurend op zoek naar elementen in het werk, die meer dan normale aandacht vragen
  • straalt gejaagdheid uit, waardoor hij het team opjut

Sterke punten

  • de kracht om een gevoel van bezorgdheid te paren aan een goed gevoel voor orde en efficiency
  • sterke persoonlijkheid

Acceptabele zwakke punten

  • ongedurigheid
  • intolerantie t.o.v. mensen met een oppervlakkige houding en oppervlakkige gewoontes

Kenmerken: rustig, introvert.

De Afmaker maakt zich voortdurend zorgen dat er iets mis kan gaan. Hij voelt zich pas op zijn gemak als hij persoonlijk alles tot in de puntjes heeft gecontroleerd en er zeker van is dat hij niets heeft overgeslagen.

Hij is niet opzettelijk pietluttig: zijn obsessie geeft aan hoe ongerust hij is of alles goed gaat. De Afmaker heeft niet zozeer de neiging om zich te laten gelden als teamlid, maar straalt voortdurend een nerveuze gejaagdheid uit, waardoor hij anderen opjut. Hij heeft zichzelf goed onder controle, heeft een sterk karakter en is weinig toeschietelijk tegenover de wat gemakkelijker aangelegde leden van het team.

Als de Afmaker ergens van is bezeten, is het wel van orde; hij let voordurend op het tijdstip waarop iets klaar moet zijn en houdt zich stipt aan de opgestelde schema’s. Als hij zich echter teveel laat gaan, kan hij een te zorgelijk iemand worden die een deprimerende invloed heeft op de rest van het team en hij kan snel het overzicht over het totaal verliezen en zich teveel met details bezighouden.

De manier echter waarop hij alles en iedereen rusteloos volgt, maakt hem erg waardevol.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.