Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Teamrol: bedrijfsman

Rol

  • het omzetten van plannen en strategieën in praktische, werkbare procedures.
  • het systematisch en efficiënt uitvoeren van wat afgesproken is

Sterke punten

  • zelfbeheersing en zelfdiscipline
  • realisme
  • praktisch, gezond verstand

Acceptabele zwakke punten

  • gebrek aan flexibiliteit
  • weinig open voor speculatieve ideeën, waarvan niet direct duidelijk is wat voor waarde ze hebben

Kenmerken: stabiel en beheerst.

De Bedrijfsman is de praktische figuur, de organisator.
Hij zorgt ervoor de beslissingen en strategieën in concrete werkzaamheden worden omgezet. Het gaat hem om dingen die uitgevoerd kunnen worden, zijn belangrijkste bijdrage bestaat uit het ombouwen van de plannen van het team tot duidelijke taken.

Net als de Voorzitter beschikt hij over een sterk karakter en heeft hij een gedisciplineerde aanpak. Hij valt op door zijn oprechtheid, zijn integriteit, het vertrouwen in zijn collega’s, hij raakt niet snel ontmoedigd, maar kan wel van zijn stuk gebracht worden door een plotselinge wijziging in de plannen. Hij heeft stevige structuren nodig en werkt daar dan ook voortdurend aan. Leg hem een besluit voor en hij zorgt voor een perfect schema om het uit te werken, geef hem een groep mensen en een gestelde taak en hij legt een produktieplan ter tafel. Zijn werkwijze is effectief, systematisch en geordend, hij is soms wat weinig flexibel en staat niet erg open voor speculatieve ideeën waarvan niet direct duidelijk is hoe ze uitgevoerd zouden kunnen worden. Maar tegelijkertijd is hij best bereid om zijn schema’s aan te passen zodat ze beter aansluiten op de bestaande plannen.

De Bedrijfsman vecht soms heel fel voor zijn positie in het team, wat schadelijk kan worden als dat leidt tot negatieve, afbrekende kritiek op suggesties van andere leden. Niettemin is hij degene die het dichtst bij het punt staat waarop het team in balans is. Als bijv. iemand niet meer precies weet wat er nu eigenlijk is besloten en wat iedereen nu moet gaan doen, zal hij naar de Bedrijfsman stappen om het aan de weet te komen.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.