googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(0)

Middle management – 10. Verandermanagement

Lezen en bestuderen

Lezen

 • Boek Organisatie & Management, hoofdstuk 10
 • Boek Managementvaardigheden, hoofdstuk 5

Bestuderen

Maken

Documenten

Voorbereidende opdrachten

Werkopdracht

 • Wat gaat er goed en wat gaat er minder goed in die verandering (bijeenkomst 7) wanneer we hierbij gebruik maken van het model van Knoster? Hoe kan dit op een positieve manier worden verbeterd?
 • Op welke wijze zie je de veranderstappen van Kotter terugkomen in het beschreven veranderproces? Wat gaat er goed en wat gaat er minder goed?

Reflectieopdracht

 • Hoe goed ben jij in het geven van feedback, uitgedrukt op een schaal van 1 tot 10? Wat is het effect van jouw feedback op anderen?
 • Wat kan je daarin beter doen?
 • Hoe goed ben jij in het ontvangen van feedback, uitgedrukt op een schaal van 1 tot 10? Wat is het effect van feedback op jou?
 • Wat kan je daarin beter doen?
 • Op basis van bovenstaande vragen, wat zijn mijn inzichten en leervragen?
 • Let op: deze opdracht over feedback geven en ontvangen komt in praktische zin aan bod tijdens de tweede dag Managementvaardigheden.

De reflectieopdracht kan als input dienen voor de intervisie.

Voorbereiding trainingsdag Managementvaardigheden

 • Let op: ter voorbereiding op de trainingsdag Managementvaardigheden verzamel je al je leervragen uit de bijeenkomsten zes tot en met acht en neem je die uitgeprint mee.

Inspiratie

Praktijkcaseveranderen.nl is een contentsite gericht op verandermanagement met centraal een uitgewerkte praktijkcase, aangevuld met interessante artikelen, boeken en tools. Eén van de thema’s in de verandercase betreft veranderstrategieën en interventies. Wanneer je je wat verder wilt verdiepen, kan je hier verder lezen.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.