Toetsing

Toetsing

De leergang Middle Management wordt getoetst door middel van het schrijven van minimaal vier Action Learning-papers, een reflectiedocument en een tentamen.

AL-paper

Inleiding

Action Learning is de basis voor de opleiding Middle Management. De koppeling tussen theorie en (de eigen) praktijk is essentieel. Modellen, concepten en theorieën zijn brillen die helpen om met elkaar naar de werkelijkheid te kijken. Action Learning betekent kennis verwerven en goede vragen stellen.

Doel

Doel van de Action Learning-opdrachten is goed leren kijken in je eigen organisatie en daarover na te denken.

Werkwijze

Er zijn acht Action Learning-opdrachten:

 1. Organisatieanalyse
 2. Marktanalyse
 3. Cultuuranalyse
 4. Veranderplan
 5. Eigen leiderschap
 6. Teamanalyse
 7. Vrije keuzeopdracht
 8. Presteren en motiveren

De Action Learning-opdrachten zijn gekoppeld aan de werkopdrachten die je voor iedere bijeenkomst moet maken.

De action learning opdracht Eigen Leiderschap is verplicht, daarnaast heb je keuze uit drie andere opdrachten. In totaal maak je dus vier opdrachten.

Bij alle opdrachten moet je collega’s betrekken. Ze maken scans of testen die jijzelf ook gebruikt gedurende de opleiding en/of ze denken mee bij de analyse van de resultaten en de aanbevelingen voor de organisatie. Collega’s kunnen uit alle lagen van de organisatie komen, ook het management mag je inzetten. Een mede-student die ook collega is, mag je niet gebruiken.

Reflectiedocument

Het reflectiepaper is gebaseerd op de reflectieopdrachten, de intervisiebijeenkomsten en de trainingsdagen Managementvaardigheden. De hoofdtekst bevat maximaal 4.000 woorden, exclusief voorblad, inhoudsopgave en bijlagen. De bijlagen dienen als bewijsvoering van de hoofdtekst.

Centraal staat: wat wilde ik leren, wat en hoe heb ik geleerd, waar sta ik nu, wat neem ik mij voor.

De reflectieopdracht is uitgebreid beschreven, klik hier.

Tentamen

Het tentamen bestaat uit 75 meerkeuzevragen en stellingen.

In vijf maanden je leidinggevende kwaliteiten verbeteren!

 • start twee keer per jaar
 • 16 woensdagavonden
 • 3 dagen training managementvaardigheden
 • € 2.495
 • kleine groepen
 • persoonlijke ontwikkeling
 • zeer ervaren docent uit de praktijk
 • leren in de eigen organisatie staat centraal

Volg ook de opleiding
Middle Management bij Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

Als middle manager komt er van alles op je af. Je persoonlijke vaardigheden bepalen grotendeels je succes in deze rol. Welke leiderschapsstijl is effectief? Hoe stel je prioriteiten en delegeer je taken? Ga aan de slag en ontwikkel jezelf tot veelzijdig middle manager. Meld je aan!

Middle Management of Teammanagement op maat voor jouw organisatie

De opleiding Middle Management of Teammanagement kan op maat voor jouw organisatie worden gemaakt. We hebben hier intussen ruime ervaring mee. De standaardopleiding wordt dan inhoudelijk aangepast aan de ontwikkelingen binnen de organisatie. Tijd en locatie uiteraard in overleg.

Opdrachtgevers en deelnemers aan de opleidingen op maat zijn uitermate tevreden en hebben een steile leercurve doorlopen. Op verzoek kunnen wij referenties overleggen van bijvoorbeeld Wiltec, Pergamijn en Insula Dei.

Bel Petra van Halteren op 06 5377 2832 of Gert Jan Schop 06 5340 9783.