googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(0)

Middle management – 15. Continu verbeteren

Lezen en bestuderen

Lezen

  • Boek Managementvaardigheden, hoofdstuk 14

Bestuderen

Maken

Documenten

Voorbereidende opdrachten

Werkopdracht

  • In hoeverre is jouw organisatie in staat om op [a] strategisch niveau, [b] tactisch niveau en [c] operationeel niveau de PDCA-cyclus rond te maken? Beschrijf waar je het goed ziet gaan en waar het niet lukt. Wanneer het niet lukt, waardoor komt dat dan?
  • Voer een korte INK-scan uit. In hoeverre herken je de uitkomsten?
  • Wat moet de organisatie doen om naar een volgende fase te komen?

Reflectieopdracht

  • Ben jij geschikt als manager? Motiveer je antwoord.
  • Wat zou je willen veranderen? Waarom? Hoe ga je dat aanpakken?
  • Op basis van bovenstaande vragen: wat zijn je inzichten en tot welke leervragen leidt deze reflectieopdracht?

De reflectieopdracht kan als input dienen voor de intervisie.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.