Homepage Middle Management

Welkom!

De functie van middle manager is één van de meest veelzijdige leidinggevende en coördinerende functies binnen een organisatie. Als middle manager heb je met tal van managementaspecten binnen je organisatie te maken. Je persoonlijke vaardigheden en omgang met mensen zijn doorslaggevend voor het succes in deze rol.

Doel

De opleiding Middle Management heeft als doel na te denken over je rol als leidinggevende en daarbij gekozen stijl van leidinggeven. Je ontwikkelt en ontdekt nieuwe mogelijkheden en wordt uitgedaagd door professioneel leiderschap en persoonlijk leiderschap. Het stellen van doelen en prioriteiten, delegeren, kostenbewustzijn en communiceren nemen daarbij een belangrijke plaats in. Tevens maak je kennis met nieuwe trends en begrippen op het gebied van organisatiecultuur, verandermanagement en leidinggeven aan professionals.
De uitwisseling van ervaringen met andere deelnemers en de koppeling van theorie en praktijk worden door deelnemers zeer gewaardeerd.

Opleiding

Iedere bijeenkomst wordt door de deelnemers individueel voorbereid aan de hand van vragen en opdrachten gericht op het eigen functioneren en op de organisatie.
De input van deze voorbereiding wordt gebruikt tijdens het interactieve college en de intervisie in leerteams.
De opleiding omvat 16 dagdelen voor werkbijeenkomsten en 3 dagen voor de training persoonlijk leiderschap.
De opleiding wordt afgerond met de managementpaper, opgebouwd uit werkopdrachten per bijeenkomst, en een reflectiepaper, opgebouwd uit reflectieopdrachten per bijeenkomst.

Docent

Gert Jan Schop MBA

gertjan.schop@bizz-company.nl

Boeken

Een praktijkgerichte benadering van Organisatie en Management van Jos Marcus en Nick van Dam (klik op de cover van het boek)

Managementvaardigheden van Fons Koopmans en Suzan Bosch (klik op de cover van het boek)