Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Kennismanagement: de praktijk

 
KennismanagementEnigszins geïrriteerd sprak de manager: ‘Het is me nu vaak genoeg gezegd dat we in een kenniseconomie zijn terechtgekomen, dat kennis de belangrijkste productiefactor is geworden en dat we daarom met kennismanagement aan de slag moeten. Dat geloof ik nu onderhand wel, maar de vraag blijft: Hoe moeten we dat doen? We hebben nu een intranet, een kennis-informatiesysteem, onze eigen opleidingsacademie, we kennen onze best practices en we hebben zelfs een kennismanager aangesteld, maar is het dat dan? Hebben we kennismanagement nu geoperationaliseerd?’ De twijfel van deze manager wordt door veel van zijn collega’s gedeeld. De awareness voor kennismanagement is er, de theorie wordt interessant gevonden, er is het een en ander gedaan en ingevoerd, maar hoe nu verder?

Met dit boek wordt op die vraag voor een deel antwoord gegeven. Dat gebeurt onder meer door middel van korte beschrijvingen van zo’n 75 praktische toepassingen van kennismanagement, zowel door organisaties als KPN, Philips, Unilever en Shell als door een advocatenkantoor, een ministerie, consultancy firma’ s en onderzoeksinstituten. Daarnaast worden in dit boek concrete aanbevelingen gedaan en ideeën gegeven voor strategievorming, structuurontwerp en het toepassen van ict-systemen in kennisintensieve organisaties. Verder komen de kenmerken van kenniswerkers uitgebreid aan de orde alsmede de consequenties daarvan voor het leidinggeven aan hen en bevat het boek een geactualiseerde samenvatting van theoretische noties uit Weggemans eerste boek over kennismanagement: K = f(I.EVA), vormen van leren, de KennisWaardeKeten en dergelijke.

Meer weten? Boek kopen? 

 
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.