Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Basisboek projectmanagement

 
Basisboek projectmanagementDit boek is geschreven voor iedereen die op een praktische manier kennis wil maken met projectmanagement. Het is primair bedoeld voor gebruik in het hoger onderwijs. De inhoud is gebaseerd op de recente inzichten en opvattingen over projectmanagement.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen vijf verschillende soorten projecten:

 1.  Persoonlijk project,
 2. Gemeenschappelijk leerproject,
 3.  Teamproject,
 4. Organisatieproject,
 5.  Commercieel project.

Deze aanpak sluit aan bij de beleving van mensen die voor het eerst met een project in aanraking komen. Doordat zij de meest eenvoudige, en misschien ook wel meest herkenbare vorm het eerst in het boek tegenkomen zien zij hier direct de toepassing voor. Elke volgende vorm bouwt verder op de kennis en het begrip dat is opgedaan.

De hoofdstukken hebben een vaste opzet:

 • Inleiding,
 • Stappen, een mini-methode voor projectmanagement op dit niveau,
 • Beïnvloeden, de gedragsmatige aspecten voor een projectmanager op dit niveau,
 • Technieken, technieken voor het plannen en beheersen,
 • Theorieën, een aantal relevante theorieën.

De theorieën staan als een apart kader op die plaatsen waar dit relevant is. In hoofdstuk 7 wordt een korte toelichting gegeven op de belangrijke projectmanagement-methoden en frameworks: PRINCE2, ICB, PMBOK Guide en andere relevante onderwerpen.

Bij het boek wordt een website ontwikkeld. Deze bevat:

 • Cases,
 • Tools en formats, voor het opzetten en monitoren van projecten, zoals een risicoanalyse en een model voor tijdverantwoording,
 • Toetsen met feedback en studieadvies.

Meer weten? Boek kopen? 
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.