Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

MoSCoW – ontwerpcriteria voor oplossingen
Wanneer je meerdere oplossingen hebt, moet je tot een afweging komen: welke oplossing kies je? Je probeert deze afweging zo objectief mogelijk te maken. MoSCoW is een methodiek die je hierbij kan helpen.

MoSCoW staat voor:

  • Must have – deze eis moet in het eindresultaat terugkomen,
  • Should have – deze eis is zeer gewenst,
  • Could have – deze eis mag alleen aan bod komen als er tijd genoeg is, en
  • Would like to have – deze eis zal nu niet aan bod komen maar kan in de toekomst interessant zijn (wens)

Een uitgebreide beschrijving van de MoSCoW-methodiek vind je op projectmanagementsite.nl.

Download gratis de pdf en ga met elkaar aan de slag om tot een indeling van criteria te komen. De L-matrix is een tool die aanvullend is op MoSCoW. Met de L-matrix als tool kan je daadwerkelijk tot een eindweging komen van je oplossingsrichtingen.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.