Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Thermometer projectmanagement

De projectmanagementthermometer brengt de ontwikkeling van projectmanagement binnen je organisatie in beeld, gemeten op de meest belangrijke items: relatie met de strategie, procedures, voorbereiding, stakeholders, capaciteiten, opdrachtgeverschap, financiën, toetsing, resultaat en evaluatie. Download de excel-scan en licht je organisatie door.

thermoprojectmanx1.jpg.w560h368

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


Nadat je de scan hebt gescoord, krijg je een grafiek. Print de grafiek en gebruik de grafiek om met je collega’s de status te bespreken. Herkent men de score? Wat betekent deze score? Wat gaan we ermee doen?
thermoprojectmanx2.jpg.w560h406

De scan is gebaseerd op de onderstaande stellingen:

  • De projecten ondersteunen de vastgestelde strategie van de organisatie.
  • Voor alle projecten wordt een sluitend kader (procedures) gevolgd.
  • De projecten worden goed voorbereid en goede projectplannen worden besproken en vastgesteld.
  • De stakeholders worden betrokken in het project en hun behoeften worden voortdurend in het oog gehouden.
  • De organisatie heeft goed projectmanagementcapaciteiten.
  • De interne opdrachtgevers spelen een duidelijke rol.
  • De financiële middelen van een project zijn geoormerkt, de mandaten zijn duidelijk.
  • De strategische, operationele en commerciële opzet van projecten wordt geregeld getoetst.
  • Na goedkeuring van een project wordt een brug geslagen naar de beheersorganisatie die het projectresultaat moet overnemen.
  • De projecten worden deugdelijk afgesloten, een evaluatierapport wordt door het management vastgesteld.
 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.