googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(0)

Teamrollentest

Teams bestaan uit verschillende mensen, ieder met z’n eigen eigenaardigheden en z’n eigen gebruiksaanwijzing. Maar ook met z’n eigen favoriete rol. In teams zie je dat telkens dezelfde pietje-precies de planning maakt. Je ziet dat altijd dezelfde de boel even flink opjut. Mensen hebben sterk de neiging om in teams telkens dezelfde rol te pakken. Dat is heel handig want dan weet je tenminste wat je aan elkaar hebt. Maar het is ook wel wat benauwend: er zijn meer rollen die je kunt oppakken.Doel: vaststellen wat jouw dominante teamrol is/teamrollen zijn.
Werkwijze: tool downloaden; verdeel 10 punten over de negen stellingen. Je mag de punten heel gelijkmatig verdelen, maar voor een scherper beeld is het beter met grotere getallen te werken (3, 4, 5).
Resultaat: grafiek met percentages per rol; per rol krijg je een toelichting inclusief kwaliteiten en (toelaatbare) valkuilen. Aan de hand van de grafiek en de percentages die bij de diverse rollen staan vermeld, kan je zien welke twee, drie rollen (op dit moment) op jou van toepassing zijn.

Wil je meer weten over teamrollen, ga dan naar het model teamrollen.

projectmanbelbintestx2.jpg.w300h204

 .
 .
projectmanbelbingrafiek
 .
 .
Deze tool wordt onder andere gebruikt in onze teamcoachings- en teamontwikkeltrajecten. Wil je weten wat wij hierin voor jouw organisatie kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.Meer over teammanagement? - klik hier


Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.