Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Tool voor motivatiemodel Vroom
Deze tool is gebaseerd op het motivatiemodel van Vroom, Porter en Lawler. Gebruik deze tool, om bij voorkeur samen met de medewerker of collega, de succesverwachting, de instrumentaliteit van het gedrag en valentie van de beloning voor het leveren van een bepaalde prestatie in kaart te brengen. Zet een taak centraal.

Kijk eerst naar het gewenste gedrag. Geef een beschrijving van het gewenste gedrag. Wat zijn de te verwachte prestaties? In welke mate wordt er meer gevraagd dan anders?

Vervolgens kijk je naar de opbrengsten of beloning. Wat is de beloning die de medewerker krijgt voor zijn of haar inspanningen? In hoeverre wijkt dit af van een ‘standaard-beloning’?

Vragen die bij de vereiste vaardigheden horen: wat zijn de vereiste vaardigheden voor het leveren van de prestaties? In hoeverre zijn deze vaardigheden aanwezig? Wat gaan we doen om het verschil te overbruggen?

En vragen die bij de taakopvattingen horen: wat denkt de leidinggevende over de inhoud van de taak? En wat is het beeld van de medewerker hierover?

Nu gaan we kijken naar de verwachte kans op de opbrengsten. In hoeverre denkt de medewerker dat hij of zij deze prestatie kan leveren en daarmee kans maakt op een beloning?

En uiteindelijk naar de geschatte waarde van de opbrengsten. Wat is de beloning die de medewerker krijgt voor het leveren van de prestaties? Hoe waardevol vindt de medewerker deze beloning? Waarom?

Het plaatje is rond. Wat kunnen we leren van de oefening? Wat zijn de inzichten? Waar gaat het goed en waar gaat het minder goed? En wat kunnen we hiermee doen?

Download de tool en ga aan de slag.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.