Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Golden circle als persoonlijke tool

Doel van de oefening

Meer inzicht krijgen in je profiel, wat je drijft en wat de kern van je werk/bezigheden zou moeten zijn om er veel energie van te krijgen.

Achterliggende gedachten voor de Golden circle als persoonlijke tool:

 • Hoe meer je vanuit je ‘why’ handelt, hoe groter je kans op plezier in wat je doet en voldoening van wat je doet.
 • Hoe meer je vanuit je ‘why’ handelt en communiceert, hoe enthousiaster, authentieker en geloofwaardiger je overkomt, en hoe groter de kans dat je anderen meekrijgt, inspireert, verbindt en succesvol bent.

 
De oefening

Maak een flap met bovenstaande 3 (grote) cirkels. Vul de cirkels in aan de hand van de volgende vragen (maak per vraag een kopje met je uitwerking). Werk van binnen naar buiten, dus werk eerst je ‘why’ uit, dan je ‘how’ en dan pas je ‘what’.

WHY

Wat zou (in één zin) de kern van je werk moeten zijn om het naar je zin te hebben? Wat wil je het liefst bijdragen/doen? Waar kom je je bed voor uit? Vul aan: Ik wil het liefst (bezig zijn met)…. Dit is een moeilijke vraag. Het kan helpen om anderen te vertellen wat je graag
doet. Wanneer ga je echt stralen als je er over vertelt? Wanneer ben je echt gelukkig? Welke kenmerken heeft die situatie?
 

HOW

 • Wat zijn mijn sterke punten? (Feedback vragen aan anderen kan hierbij helpen.)
 • Wat zijn mijn ontwikkelpunten? (Feedback vragen aan anderen kan hierbij helpen.)
 • Wat zijn mijn voorkeursvraagstukken? Waar wil ik me het liefst mee bezig houden?
 • Wat is mijn voorkeursdoelgroep? Met welke groep/type mensen heb ik het liefste van doen?
 • Wat zijn mijn voorkeursrollen? (Bijvoorbeeld: expert, coördinerend, leidinggevend, ondernemer)
 • Wat zijn mijn interesses? (Wat doe en lees ik in mijn vrije tijd?)
 • Wat zijn voor mij belangrijke aspecten in werk / werkwaarden? (Bijvoorbeeld: structuur, vrijheid, analyseren, contact)
 • Wat zijn successen waar ik er meer van wil?

WHAT

 • Wat zijn organisaties en functies die bij me passen? (Laat anderen eens met je meedenken als je de binnenste twee cirkels al hebt uitgewerkt.)
 • Wat zijn voorbeeldvacatures waar ik kans op wil kunnen maken?
 • Welke aspecten van mijn huidige werk/bezigheden passen bij mij (en welke niet)?
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.