googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(0)

Effectief teamfunctioneren – scan

 

De scan effectief teamfunctioneren geeft inzicht in de mate waarin een team al dan niet functioneert. De scan effectief teamfunctioneren hoort nadrukkelijk bij het model effectief teamfunctioneren, maar kan ook worden gebruikt bij het teameffectiviteitsmodel.

De scan effectief teamfunctioneren geeft inzicht in

  • doelen en resultaten
  • taak- en rolverdeling
  • onderlinge verhoudingen en teamcultuur
  • werkafspraken, procedures en besluitvorming
  • motivatie individu

 

In totaal moeten er 43 vragen worden beantwoord. De vragen moeten worden gewaardeerd met een 0, 1, 2, 3 of 4 (Likertschaal), gekoppeld aan geheel niet mee eens tot en met geheel mee eens.

 

 
 

Wanneer alle vragen van de scan effectief teamfunctioneren zijn beantwoord, vind je onderaan het tabblad ‘Grafiek’ met daarin de resultaten van de scan. Je kunt er over discussiëren, maar er is pas sprake van effectief teamfunctioneren wanneer op alle aspecten een score is van 80 of hoger.

Het meeste effect kan je realiseren door eerst alle teamleden individueel de scan te laten maken en dan de uitgeprinte versies naast elkaar te leggen en de scores te bespreken.

 
  
Meer over teammanagement? - klik hierManagementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.