Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Likertschaal

 
 


 

We gebruiken de Likertschaal op gegevens die moeilijk zijn te kwantificeren toch te kunnen bevragen. In de praktijk zien we vooral de 5-punts Likertschaal en de 7-punts Likertschaal terug. Het blijkt overigens dat de meeste mensen geen zinnig onderscheid kunnen maken tussen antwoorden die meer dan vijf bedragen, wat dus pleit voor een 5-punts Likertschaal.
De Likertschaal is vernoemd naar Rensis Likert, die de schaal voor het eerst in 1932 gebruikte.

Bedenk dat de Likertschaal goede indicaties kan geven maar ook niet meer dan dat. Tussen de getallenreeks 2, 4, 6, 8 en 10 zit steeds een afstand van 2.
Wanneer je werkt met een Likertschaal van helemaal eens, eens, neutraal, oneens en helemaal mee eens, hoeft de onderlinge afstand niet precies gelijk te zijn. Voor de ene respondent is de afstand tussen helemaal eens en eens groter dan voor een andere respondent.Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.