Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

GAP-analyse vanuit Ist naar Soll

 

 


 

Met een GAP-analyse brengen we het verschil tussen de huidige en gewenste situatie met bijbehorende prestaties in beeld. De huidige situatie noemen we ook wel de Ist-situatie en de gewenste situatie de Soll-situatie.
Het verschil tussen de huidige en gewenste prestatie is vaak te kwantificeren. We verkopen 850 eenheden product en we hebben als doel, als gewenste prestatie, om 1.000 eenheden te verkopen. De kwantificeerbare GAP is 150 eenheden.
Het vaststellen van het verschil in prestatie is slechts een eerste stap in de GAP-analyse. Wanneer we deze GAP hebben vastgesteld gaan we op zoek naar de oorzaken van de ongewenste situatie waarin we zitten (Ist) en stellen op basis van deze analyse vast welke maatregelen we moeten nemen op in de gewenste situatie terecht te komen (Soll).Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.