Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Kwaliteitsmanagement

 

‘Kwaliteitsmanagement’ besteedt aandacht aan de eisen die worden gesteld aan de opzet van een kwaliteitsmanagementsysteem én aan de eisen die worden gesteld aan de interne organisatie. Het is immers uiteindelijk de klant die bepaalt of een organisatie kwaliteit levert, en het zijn de werknemers die de kwaliteit tot stand moeten brengen. Daarom moet de focus bij de invoering van kwaliteitszorg niet alleen liggen op de opzet van het kwaliteitsmanagementsysteem, maar ook op de ontwikkeling van de organisatie.

Het boek is bedoeld als naslagwerk. Je krijgt hierin suggesties en praktische tips aangereikt om de eerste stappen te zetten in het traject van kwaliteitszorg binnen een organisatie. Je wordt op de hoogte gebracht van wat (on)mogelijk is in het kwaliteitstraject. Je leert hoe kwaliteitszorg een positief veranderingsproces binnen een organisatie op gang kan brengen en hoe een kwaliteitsmodel een uitstekend hulpmiddel kan zijn. Het boek belicht aan de hand van praktijksituaties welke winsten en valkuilen je kunt tegenkomen bij het werken aan kwaliteit.

Wijzigingen ten opzichte van de vorige druk: in de derde druk staat de nieuwe ISO norm 9001 centraal, en is het aantal voorbeelden voor zowel de profit- als non-profitsector toegenomen. Voor docenten is een handleiding beschikbaar met daarin oefeningen die zij in tentamens kunnen opnemen.

Dit boek is geschreven voor het hoger beroepsonderwijs en voor diegenen die binnen hun organisatie aan de slag willen of al aan de slag zijn met kwaliteitszorg en hier op een praktische manier bij geholpen willen worden.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.