Ongeschreven regels

Annemieke Figee en Leonie van Rijn nemen de lezer mee op een verhelderende reis door de verborgen dynamieken van teamgedrag in hun boek over ‘Ongeschreven Regels’. Dit werk duikt diep in de subtiele, maar krachtige, informele normen die bepalen hoe individuen binnen teams en organisaties met elkaar omgaan, beslissingen nemen, en conflicten oplossen. Met een combinatie van psychologische inzichten, praktische voorbeelden en hands-on tools biedt het boek een uitgebreide gids voor het identificeren, begrijpen en beïnvloeden van deze onzichtbare regels die vaak een diepgaande impact hebben op de effectiviteit en sfeer binnen teams.

Het boek begint met een uitleg over wat ongeschreven regels zijn en hoe ze ontstaan binnen groepen en organisaties. De auteurs benadrukken dat hoewel deze regels niet formeel zijn vastgelegd, ze een sterk bindend en regulerend effect hebben op het gedrag van teamleden. Vervolgens verkennen Figee en Van Rijn hoe ongeschreven regels zowel positieve als negatieve effecten kunnen hebben op de dynamiek binnen een team, afhankelijk van hoe ze worden geïnterpreteerd en toegepast.

Door middel van casestudies en real-life scenario’s wordt de lezer meegenomen door het proces van het herkennen van ongeschreven regels, het analyseren van hun impact, en het ontwikkelen van strategieën om deze regels te herschrijven of aan te passen voor een gezondere teamdynamiek. Het boek bevat ook oefeningen en tools die teams kunnen gebruiken om hun eigen ongeschreven regels te identificeren en te werken aan meer expliciete en constructieve normen.

Een kerninzicht van het boek is hoe de perceptie van individuele teamleden over ongeschreven regels hun gedrag beïnvloedt. De auteurs laten zien dat door deze percepties te veranderen, teams hun interactiepatronen kunnen transformeren.

Figee en Van Rijn benadrukken het cruciale belang van open communicatie voor het aanpakken van ongeschreven regels. Ze bieden technieken om een veilige omgeving te creëren waarin teamleden zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens te delen.

Het boek onderstreept de rol van leiders bij het vormgeven en beïnvloeden van ongeschreven regels binnen een team. Leiders worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan het proces van het herdefiniëren van deze regels om een positieve teamcultuur te bevorderen.

Dit boek is een essentiële bron voor teamleiders, HR-professionals, organisatieadviseurs en iedereen die betrokken is bij teamontwikkeling en organisatiecultuur. Het is bijzonder nuttig voor teams die worstelen met interne conflicten, communicatieproblemen of een gebrek aan cohesie. De in het boek aangeboden methoden kunnen worden gebruikt in workshops, teambuilding-sessies en als onderdeel van reguliere teammeetings.

‘Ongeschreven Regels’ van Annemieke Figee en Leonie van Rijn is een praktisch boek dat licht werpt op de complexe psychologische krachten achter teamdynamiek. De auteurs slagen erin om een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Hun benadering combineert theoretische inzichten met praktische toepassingen, waardoor het boek niet alleen informatief is, maar ook direct toepasbaar in de praktijk. Hoewel sommige teams meer moeite kunnen hebben om de concepten zelfstandig te implementeren, biedt het boek een solide basis voor professionals die teams begeleiden naar betere prestaties en een positievere werkomgeving. Kortom, ‘Ongeschreven Regels’ is een waardevolle toevoeging aan de toolkit van iedereen die streeft naar het creëren van effectievere en harmonieuzere teams.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!