Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Projectcontract

Projectcontract

 

 


De opdrachtgever en de projectleider hebben een contractrelatie met elkaar. De opdrachtgever wil een optimale oplossing van zijn probleem en value for money. De projectleider streeft naar maximale effectiviteit en tevredenheid van de klant.

Jo Bos et al zien het projectcontract dat tussen opdrachtgever en projectleider wordt afgesloten, als zakelijke en psychologische overeenkomst. Zakelijk is de zin dat partijen zeer precies, helder en ondubbelzinnig met elkaar overeenkomen wat tot het project behoort, hoe dat in de komende periode gestalte gaat krijgen, met behulp van welke middelen, en waar de verantwoordelijkheden liggen.

Bij de psychologische kant van het projectcontract gaat het om de acceptatie van opdrachtgever en projectleider als gelijkwaardige partners, het opbouwen van wederzijdse betrokkenheid en vertrouwen en het beschrijven van een duidelijke verdeling van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Bron: Gevers, T. e.a., Praktisch projectmanagement 1, 2e druk, Schoonhoven, 2001, p. 22-24

 
 

Aan de slag met een project maar eigenlijk onvoldoende kennis?
Maak dan gebruik van de crashcourse!
Meer weten? Wij selecteerden de volgende boeken voor jou.
Aanvullende artikelen
 

Tools om zelf toe te passen

 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.