Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

ADOF-model

modeladof

 

 
 


Er zijn verschillende modellen ontwikkeld om de effectiviteit van een website te meten. Een van die modellen is het ADOF-model. Deze is ontwikkeld door Huizingh (1997). Het model tracht inzicht te verschaffen in de factoren die het succes van de website bepalen. ADOF staat voor Accessibility, Design, Offer en Fulfilment. Deze vier factoren hebben een filterende werking, in iedere stap kunnen bezoekers ‘afhaken’ waardoor het succes vermindert.

Accessibility:

Hiermee wordt de toegankelijkheid en de bereikbaarheid van de site bedoeld. Hoe makkelijk is de website te vinden voor de doelgroep? De site moet bekend zijn bij de bezoekers. Dit lijkt voor de hand liggend, maar vaak wordt hier niet aan gedacht. Dit kan bereikt worden door te registreren bij belangrijke zoekmachines en door verwijzingen op andere sites waar potentiële bezoekers komen. Maar ook door verwijzingen op de offline materialen, zoals folders, kranten, advertenties, banners e.d.

Design:

De vormgeving van de site. Belangrijke aspecten hiervan zijn gebruiksvriendelijkheid, een doorzichtige en duidelijke sitestructuur, goede navigatiemogelijkheden, een actuele inhoud en interactiviteit. De wens van de klant staat centraal.

Offer:

Een succesvolle site moet een goed aanbod hebben. Extra informatie, prijsvoordelen e.d.

Fulfilment:

Heeft betrekking op het langetermijn succes van een website. Een site kan mooie beloftes of producten aanbieden, maar als daar in de praktijk niet aan voldaan kan worden, zullen klanten niet meer terugkeren.

Nadelen van het model

Het model geeft niet aan dat een website ook concrete organisatiedoeleinden moet dienen, dat het een middel is. Dat het geïntegreerd kan worden in de communicatiemix. Het model is erg algemeen. En wat definieert een goed design?
Meer weten? Wij selecteerden de volgende boeken voor jou.

De blauwe oceaan

  Bedrijven hebben altijd groei gezocht in concurrentievoordeel, meer marktaandeel en/of differentiatie. In de toekomst zullen volgens Chan Kim en Renée Mauborgne deze en andere aspecten van concurrentiestrategie geen winstgroei meer opleveren. ‘De blauwe oceaan’ is de neerslag van hun ideeën over concurrentie en de toekomst van het bedrijfsleven. De

Scoren met websites

  In het huidige onderwijs neemt internet een steeds prominentere plaats in. Docenten en studenten profileren zich met een eigen website. Projectverslagen, stagerapporten en afstudeerwerkstukken worden gepresenteerd in de vorm van een webrapport of een website, al dan niet ondersteund door bijvoorbeeld een procesverslag. Steeds vaker wordt competentieleren ondersteund door

 

Tools om zelf toe te passen

ADOF-test

De ADOF-test is gekoppeld aan het ADOF-model. Deze test geeft je inzicht in het functioneren van een website. Download de test en score de antwoorden. De test leidt tot twee grafieken. Op basis van het overzicht kan je zien waar de website moet worden verbeterd.       Welke stelling

 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.