Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Fred Rorink

Fred Rorink (1952) is hoofddocent bedrijfskunde aan Hogeschool Saxion. Hij verzorgt onderwijs in managementgerelateerde vakken in zowel het reguliere onderwijs als ook in in-company trainingen.

Na de studies bedrijfskunde en economische wetenschappen heeft hij diverse directie- en managementfuncties bekleed in zowel de profit als ook de non-profit sector. De ervaringen in die managementfuncties heeft hij gebruikt in de boeken die hij als medeauteur heeft geschreven op het gebied van management & organisatie en verandermanagement. Het boek verandermanagement, geschreven voor hbo-studenten, is sinds 2005 op de markt en is op dit gebied een bestseller; vierde editie in 2016. In 2015 verscheen de eerste editie van management en organisatie, geschreven met medeauteur Burcu Öztürk (1985). Vanwege de succesvolle introductie en acceptatie in het hbo-onderwijs staat een tweede editie van deze uitgave gepland voor 2019.

Voor Fred Rorink staat het gebruik van de theorie in de praktijk voorop en dat is gezien zijn ervaring ook niet verwonderlijk. Modellen op zich zijn niet meer dan een theoretische exercitie; de werkelijke waarde ligt in de praktische toepassing. Modellen bieden daarbij vooral gedegen inzicht, een – hopelijk – duidelijke structuur in de toepassing en bevatten alle elementen die bij het onderwerp een rol (kunnen) spelen. Dat maakt het gebruik van modellen zo interessant en vooral nuttig. De drijfveer van Fred Rorink is dan ook het praktisch toepasbaar maken van modellen, technieken en tools.

Fred Rorink is bereikbaar via fredrorink@planet.nl.

 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.