Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Matthijs Vermoolen

Matthijs helpt ondernemers en managers hun organisaties te ontwikkelen met raad en daad. Theorie in de praktijk! Matthijs heeft zich gespecialiseerd in organisatieontwikkeling en heeft hierover twee boeken en diverse artikelen voor vakbladen geschreven.

Hij is de bedenker van het Vitalent groeimodel, dat elementen van een groot aantal bekende organisatiekundige modellen combineert. Het model bevat kennis over organisatievormen, leiderschapsstijlen en –rollen, persoonlijkheidskenmerken en organisatiegroeifasen en –crises. De relaties die het model laat zien tussen deze elementen, maakt het bij uitstek geschikt als ‘spiegel’ bij organisatieontwikkeling.

Matthijs is tevens auteur van de projectraket, een model dat helpt nadenken over de verschillende soorten projecten die ondernemingen uitvoeren. Hoe komen projecten tot stand, weeg je ze tegen elkaar af en hoe zet je de aanwezige middelen en tijd optimaal in?

Matthijs heeft zowel ervaring als ondernemer, manager en adviseur en slaat gemakkelijk de brug tussen idee en realisatie: ‘Niets zo praktisch als een goede theorie (of model …)’. Vanuit een helikopterview analyseren en vervolgens gericht ingrijpen waar dat de meeste impact heeft: van grote lijn naar detail en terug. Altijd in nauwe samenwerking met management én medewerkers!

Opleidingsachtergrond: werktuigbouwkunde (hogeschool) en technische bedrijfswetenschappen (Rijksuniversiteit Groningen).

Matthijs is bereikbaar via Matthijs.Vermoolen@vitalent.nlManagementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.