Martijn Pont

Martijn kent als Lean Six Sigma Black Belt alle ins en outs van lean technieken en methoden. Professioneel houdt Martijn zich bezig met organisatieverbetering met behulp van Lean Six Sigma. “Lean is een middel en nooit een doel. Ik kijk samen met mijn klanten wat van mijn kennis over Lean op dit moment voor hun van pas komt en waarmee we op korte termijn het verschil kunnen maken. Uiteraard met de lange termijn voor ogen.”

Martijn krijgt energie van het samen met anderen werken aan betere teams, organisaties en processen, waarbij het altijd draait om mensen. Bedrijfsverbetering en plezier gaan hand in hand. Modellen en technieken helpen goede, zinvolle gesprekken te hebben met een duidelijk resultaat. Zij zijn niet zozeer het doel, als wel ondersteuning van het gesprek. Juist in een constant veranderende wereld zijn modellen en structuren daarom een waardevol goed.

Martijn heeft aspecten Lean toegepast in een veelheid aan bedrijfstakken, van een plantenkwekerij tot de Jeugd GGZ, van sociale werkplaatsen tot een internationaal leasebedrijf. Hij bedacht zelf het Besturingsmodel van Pont, waarmee hij management en medewerkers laat nadenken over de effectiviteit van de interne afstemming.

Martijn is partner bij Het Verbeterhuis en is per mail te bereiken via martijn@hetverbeterhuis.nl.