Marcel van Marrewijk

Drs. Marcel van Marrewijk (1959) ondersteunt mensen en organisaties in de transformatie naar effectieve, verbindende en meer mensgerichte manieren van werken. Dit doet hij als organisatie-architect, adviseur, onderzoeker, trainer, spreker en schrijver.

Afgestudeerd als econoom aan de Erasmus Universiteit, rusten Marcel’s inzichten op een gedegen wetenschappelijke basis.  Hij ontwikkelde een driedimensionaal bedrijfskundig raamwerk – de Cubrix – met daarin acht organisatietypen die het verleden, het heden en de toekomst van organisatieontwikkeling beschrijven.  Het biedt taal en perspectieven als antwoord op de toenemende complexiteit die professionals en leidinggevenden ervaren.
Marcel publiceerde zijn inzichten vanaf 2003. In 2011 verscheen de Cubrix, en dit boek is in 2014 heruitgegeven onder de titel “Handboek Organisatieontwikkeling – bouwstenen voor beter organiseren”.  In 2015 publiceerde hij “Succesvol organiseren in de zorg – theorie en praktijk van koplopers”.

Marcel is eigenaar van Virtu et Fortuna BV, mede-eigenaar van Workmetrics en verbonden aan Huisacademies, Eforis en Archimedes. Marcel is Lector Moderne Bedrijfskunde bij Hogeschool SDO en docent en examinator van de Business School Nederland. Hij was ooit directeur van Great Place to Work, adviseur bij Schouten & Nelissen en projectleider aan de Rotterdam School of Management en de Erasmus Universiteit.

Marcel is bereikbaar via marcel@vanmarrewijk.nl.