Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Marcel van Marrewijk

Drs. Marcel van Marrewijk (1959) ondersteunt mensen en organisaties in de transformatie naar effectieve, verbindende en meer mensgerichte manieren van werken. Dit doet hij als organisatie-architect, adviseur, onderzoeker, trainer, spreker en schrijver.

Afgestudeerd als econoom aan de Erasmus Universiteit, rusten Marcel’s inzichten op een gedegen wetenschappelijke basis.  Hij ontwikkelde een driedimensionaal bedrijfskundig raamwerk – de Cubrix – met daarin acht organisatietypen die het verleden, het heden en de toekomst van organisatieontwikkeling beschrijven.  Het biedt taal en perspectieven als antwoord op de toenemende complexiteit die professionals en leidinggevenden ervaren.
Marcel publiceerde zijn inzichten vanaf 2003. In 2011 verscheen de Cubrix, en dit boek is in 2014 heruitgegeven onder de titel “Handboek Organisatieontwikkeling – bouwstenen voor beter organiseren”.  In 2015 publiceerde hij “Succesvol organiseren in de zorg – theorie en praktijk van koplopers”.

Marcel is eigenaar van Virtu et Fortuna BV, mede-eigenaar van Workmetrics en verbonden aan Huisacademies, Eforis en Archimedes. Marcel is Lector Moderne Bedrijfskunde bij Hogeschool SDO en docent en examinator van de Business School Nederland. Hij was ooit directeur van Great Place to Work, adviseur bij Schouten & Nelissen en projectleider aan de Rotterdam School of Management en de Erasmus Universiteit.

Marcel is bereikbaar via marcel@vanmarrewijk.nl.Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.