Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

De culturele dimensies volgens Hofstede

Otto Rompelman heeft het onderzoek dat Geert Hofstede heeft gedaan naar organisatiecultuur uitgebreid beschreven, weliswaar meer toegespitst op de cultuur in samenlevingen.

Met name de bijlagen zijn interessant. Hierin zijn uitgebreide lijsten opgenomen om de verschillen in cultuur te duiden.

 

  • Belangrijkste verschillen tussen samenlevingen met kleine en grote Machtafstand in algemene normen, gezin, school en werk
  • Belangrijkste verschillen tussen samenlevingen met kleine en grote Machtafstand in politiek en ideeën
  • Belangrijkste verschillen tussen Collectivistische en Individualistische samenlevingen: algemene normen, familie, school en werk
  • Belangrijkste verschillen tussen Collectivistische en Individualistische samenlevingen: politiek en ideeën
  • Belangrijkste verschillen tussen Feminiene en Masculiene samenlevingen: algemene normen, gezin, school en werk
  • Belangrijkste verschillen tussen Feminiene en Masculiene samenlevingen: politiek en ideeën
  • Belangrijkste verschillen tussen samenlevingen met zwakke en sterke onzekerheidsvermijding: algemene normen, gezin, school en werk
  • Belangrijkste verschillen tussen samenlevingen met zwakke en sterke onzekerheidsvermijding: politiek en ideeën

 

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.