Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Generaties! Werk in uitvoering

 
Generaties! Werk in uitvoeringIn ‘Generaties! Werk in uitvoering’ beschrijft organisatiepsycholoog en generatie-expert Aart Bontekoning op toegankelijke wijze de kenmerken van alle nu levende en werkende generaties. Hij legt uit hoe generaties de cultuur in organisaties veranderen. Generaties vervullen daarmee hun evolutionaire functie. Zo schetst hij onder meer hoe de verbindende generatie X (1955-1970) een nieuwe generatie leiders vormt en schetst hij de eerste contouren van zowel een nieuwe generatie senioren als kinderen. Van beiden weten we van hun invloed nog weinig. Ook de kritiek van generaties op elkaar komt aan de orde, hun sterke en zwakke kanten en de tijdgeest in hun jeugdjaren.

Wat hebben generaties gemeen? Waarin verschillen ze van elkaar, hoe zijn ze te verbinden en tot vruchtbare samenwerking te brengen? Welk effect hebben elkaar – in een levensfase – opvolgende generaties op de Nederlandse (werk)cultuur? Het zijn zeer actuele vragen waar veel managers, (hrm-)professionals, opleiders, politici en bestuurders mee worstelen.

Nog steeds is Aart Bontekoning de enige in de wereld die op dit thema promoveerde. Met zijn vorige boek ‘Het generatieraadsel’ schreef hij hét basisboek over alle (werkende) generaties. Als veelgevraagd spreker en door toepassing van zijn onderzoek maken inmiddels veel organisaties en opleidingen gebruik van zijn unieke kennis.

‘Generaties! Werk in uitvoering’ maakt helder hoe het collectieve talent van alle generaties veel beter kan worden benut.

Meer weten? Boek kopen? 

 
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.