Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Motivatie

 
MotivatieWaardoor worden mensen gemotiveerd? Waar komen onze drijfveren vandaan? Vragen die niet alleen gesteld worden door psychologen en motivatietheoretici, maar door ieder die in z’n werkkring te maken krijgt met beïnvloeding van het gedrag van mensen. Dat kan zijn in marketing en communicatie, maar ook in humanresourcesmanagement.

‘Motivatie’ benadert de menselijke basisbehoeften vanuit een evolutionair perspectief. Het boek bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen in het denken over motivatie. Daarnaast geeft het een beschrijving van onze basisbehoeften en van de waarden die daaruit voortvloeien. Het gaat in op de vraag in hoeverre ons gedrag het resultaat is van onze biologische aanleg dan wel van leerprocessen en op de vraag in welke mate we ‘vrij’ zijn bij de keuzes die we maken.

‘Motivatie’ is gefundeerd op de huidige theoretische inzichten en op empirisch onderzoek – maar is ook heel toegankelijk geschreven. Het leent zich daardoor zowel voor het hoger onderwijs als voor gebruik door praktijkmensen.

Dit boek is de volledig herziene editie van ‘Wat drijft ons?’ dat in 2004 verscheen.

Meer weten? Boek kopen? 
 


 

 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.