Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Leidinggeven aan professionals

 
Leidinggeven aan professionalsHet westen, zo is algemeen de verwachting, zal het bij de concurrentiestrijd vooral moeten hebben van creativiteit en innovatievermogen. Dat betekent dat bedrijven steeds meer behoefte zullen krijgen aan hooggeschoolde werknemers. Aan professionals, die op grond van hun specialistische kennis al improviserend tot een creatief resultaat komen. Het zal duidelijk zijn dat een bureaucratische organisatievorm niet die inspirerende omgeving is waarin professionals tot volle bloei kunnen komen. De succesvolle professionele organisatie kenmerkt zich door een open en eerlijk werkklimaat met platte structuren. Daarin krijgen de mensen de middelen en speelruimte om hun taken uit te voeren via geplande en toevallige synergie tussen professionals onderling. Managers zullen aan deze professionals op een heel andere manier leiding moeten geven dan ze gewend zijn. Maar hoe?

In ieder geval zullen managers zich nauwelijks nog kunnen beroepen op hiërarchische autoriteit. In ‘Leidinggeven aan professionals’ wordt het managen van professionals vanuit zes organisatiekundige invalshoeken bekeken: personeel, managementstijl, systemen, cultuur, strategie en structuur. Centraal staat daarbij iedere keer de vraag hoe die factor op een positieve manier invloed kan uitoefenen op de motivatie en de betrokkenheid van professionals. Zo ontstaat een duidelijk beeld van management in professionele organisaties, waarbij de belangrijkste taak van de manager is condities te scheppen en een werkklimaat te creëren waarin talent en creativiteit van professionals ten volle kan worden ingezet voor de realisatie van doelen van de organisatie.

Meer weten? Boek kopen?
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.