Omringd door energievreters

Thomas Erikson, bekend van zijn ‘Omringd door’-serie, brengt met ‘Omringd door energievreters’ een nieuwe bestseller die zich richt op het identificeren en omgaan met mensen die veel energie vragen in ons leven. Deze mensen, vaak aangeduid als ‘energievreters’, kunnen zorgen voor uitputting en het gevoel van overweldiging. Het boek belooft praktische tools en inzichten om deze uitdagingen aan te gaan.

Het boek borduurt voort op de eerder geïntroduceerde concepten in Erikson’s serie, vooral het DISC-persoonlijkheidsmodel. Echter, ‘Omringd door energievreters’ gaat direct in op het omgaan met verschillende soorten energievreters zonder terug te komen op de basis van het DISC-model. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de lezer al bekend is met zijn of haar DISC-persoonlijkheidstype.

Erikson beschrijft verschillende typen energievreters en hun gedragingen. Hij geeft inzicht in hoe deze personen energie kunnen kosten en hoe je ze kunt herkennen. Interessant is dat Erikson ook laat zien hoe verschillende DISC-persoonlijkheidstypen op een unieke manier beïnvloed worden door energievreters.

Het boek biedt naast de focus op individuele energievreters ook inzichten in andere aspecten van het leven die onnodig energie kunnen kosten. Erikson reikt hier eenvoudige stappen en strategieën aan om effectiever met deze energievreters om te gaan.

Een van de kerninzichten van het boek is het belang van zelfkennis en het begrijpen van je eigen DISC-persoonlijkheidstype bij het omgaan met energievreters. Erikson benadrukt dat het herkennen van verschillende typen energievreters en het begrijpen van de dynamiek tussen verschillende persoonlijkheidstypen essentieel is voor effectieve communicatie en zelfbehoud.

Verder biedt het boek praktische tools en strategieën om grenzen te stellen en je eigen energie te bewaken in de omgang met energievreters. De benadering van Erikson is zowel humoristisch als praktisch, wat het boek toegankelijk en onderhoudend maakt.

Omringd door energievreters’ is een leerrijk en inspirerend boek dat nieuwe perspectieven biedt op het omgaan met energie-vretende relaties in zowel persoonlijke als professionele contexten. Het is een waardevolle aanvulling op de eerdere werken van Erikson en biedt lezers concrete handvatten om hun omgang met energievreters te verbeteren. Het boek is met name aan te raden voor degenen die al bekend zijn met Erikson’s eerdere werken en het DISC-model, maar ook voor nieuwe lezers die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun interpersoonlijke relaties.

Meer weten, boek kopen? Klik op de cover van het boek!