Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Organiserend veranderen of veranderend organiseren

 
Organiserend veranderen of veranderend organiseren‘Organiserend veranderen of veranderend organiseren’ biedt een kijkje in het atelier van de moderne, professionele verandermanager. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden werkvormen en verandermodellen geschetst en binnen de reguliere theorieën over veranderkunde geplaatst.

Daarbij komt onder meer een van de belangrijkste controverses in de moderne veranderkunde aan bod: laten we de veranderingen door de top van de organisatie ontwikkelen en implementeren, of geven we de medewerkers de gelegenheid de veranderingen te ontwikkelen en in te voeren? Ook de vragen en dilemma’s waar adviseurs tijdens veranderingstrajecten voor komen te staan, worden besproken. ‘Kies ik voor een planmatig traject of bepaal ik gaandeweg wat de volgende stap zal zijn?’, ‘Neem ik de rol van de expert op me of juist die van de procesbegeleider?’, ‘Welke beïnvloedingsstijl kies ik?’ Elk verandermodel wordt kritisch bekeken op inzetbaarheid en nut in de geschetste context.

De combinatie van goed uitgewerkte praktijkvoorbeelden en de theoretische onderbouwing maken van dit boek een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met verandering te maken heeft.
De verandermodellen uit dit boek bieden inspiratie aan organisatieadviseurs en verandermanagers. Bovendien kunnen ook leidinggevenden en opdrachtgevers van veranderingstrajecten hun voordeel doen met de vele praktische tips. De combinatie van goed uitgewerkte praktijkvoorbeelden en theoretische onderbouwing maakt dit boek tot een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met verandering te maken heeft.

Meer weten? Boek kopen? 
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.