Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Handboek organisatieontwikkeling

 
Handboek organisatieontwikkelingErvaart u dat vertrouwde wijzen van werken niet langer effectief zijn, soms zelfs averechts werken? Zou u daarom beter inzicht willen hebben in het verleden, het heden en de toekomst van organisatieontwikkeling? Wenst u een scherper beeld van de verandermogelijkheden en de organisatiedynamiek?

Met het bedrijfskundig raamwerk, de Cubrix, kunt u bepalen welke:

  • Oorganisatie-inrichting het meest geschikt is,
  • Cultuur de ambities van een organisatie stimuleert of afremt,
  • Leiderschapsstijl of type strategie het beste werkt,
  • Vaardigheden en kernkwaliteiten het meest aansluiten,
  • Verbeteringsmogelijkheden het best renderen,
  • Besturingsvorm overeenkomt met de aard van de uitdagingen en ambities van uw organisatie en nog veel meer!

In welke ontwikkelfase een organisatie zich ook bevindt, met ‘De Cubrix’ heeft u een uitstekende basis om de effectiviteit van (project)organisaties gericht te verbeteren.

‘Handboek Organisatieontwikkeling’ is bedoeld voor organisatiearchitecten, een ‘must’ voor studenten bedrijfskunde en organisatiedisciplines, zoals Human Development, HR, projectmanagement, etc. en inspiratiebron voor leidinggevenden en professionals.

‘Om de effectiviteit en productiviteit van organisaties te verbeteren is het van groot belang onderliggende waardepatronen en motieven van mensen te begrijpen. Marcel van Marrewijk reikt daarvoor in dit boek een interessant instrumentarium aan.’ – Herman Wijffels

‘Marcel has done a massive piece of work in meshing in the content of the various values-codes along with the beliefs & behaviors that emerge from them. It will be very useful to lots of people.’ – Don Beck, medeauteur van Spiral Dynamics

‘Marcel plaatst organisaties in een maatschappelijke context… Soms kruipt het boek onder de huid. Houdt het mensen die leiding mogen geven een spiegel voor… Prikkelt het tot zelfreflectie…Biedt handvatten om in beweging te komen. Als mens, als organisatie, als samenleving.’ – Bert van Boggelen, vml voorzitter CNV Vakcentrales

‘Je hoort de puzzelstukjes gewoon in elkaar klikken! Verbanden, inzichten, waar je direct iets mee kunt. Een aanwinst voor iedereen die het huidige tijdsgewricht wil begrijpen! Lezen dit boek!’ – Hems Zwier, organisatieadviseur

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.