Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Het 7-S model toegepast

‘Organisereboek_7s-model_organiserenenmanagenn en managen’ is een inleiding in de organisatiekunde. De auteurs Doelen en Weber bespreken de belangrijkste thema’s op het gebied van organiseren en managen. Door de diverse onderwerpen te plaatsen in het kader van het beproefde 7S-model van McKinsey, dragen de auteurs een aanpak aan waarmee studenten organisaties leren bekijken. Hen wordt zo de mogelijkheid geboden om betekenis en diepgang te geven aan organisatieverschijnselen in de praktijk.

Het boek kenmerkt zich door:  – een competentiegerichte en beroepsvoorbereidende aanpak (competentieschema’s);  – een sterke praktijkcomponent (voorbeelden en casuïstiek);  – geschiktheid voor zelfstudie (vragen en opdrachten per hoofdstuk);  – een toegankelijke schrijfstijl;   Deze tweede editie is full colour gedrukt, in een nieuwe vormgeving opgemaakt en voorzien van actueel en prikkelend beeldmateriaal. Met nieuwe actuele voorbeelden en opdrachten wordt de theorie toepasbaar gemaakt.   Op verzoek van docenten is het eerste hoofdstuk aangepast naar een beknoptere inleiding op organiseren en managen. In de daarop volgende hoofdstukken worden de belangrijkste onderwerpen besproken aan de hand van het 7S-model. Daarbij worden vooral de samenhang en de relaties tussen de verschillende thema’s benadrukt. Het laatste hoofdstuk geeft aan hoe je tot een organisatiediagnose en -advies kan komen.

‘Organiseren en managen’ prikkelt de lezer om meer te weten te komen over de werkwoorden die zijn (aanstaande) beroepsleven kenmerken: organiseren en managen.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!

 

Kennis is niet om te vergaren, maar om te delen. Deel ook met anderen en maak gebruik van de social share-buttons!
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.