Het 7-S model toegepast

‘Organisereboek_7s-model_organiserenenmanagen

n en managen’ is een inleiding in de organisatiekunde. De auteurs Doelen en Weber bespreken de belangrijkste thema’s op het gebied van organiseren en managen. Door de diverse onderwerpen te plaatsen in het kader van het beproefde 7S-model van McKinsey, dragen de auteurs een aanpak aan waarmee studenten organisaties leren bekijken. Hen wordt zo de mogelijkheid geboden om betekenis en diepgang te geven aan organisatieverschijnselen in de praktijk.

Het boek kenmerkt zich door:  – een competentiegerichte en beroepsvoorbereidende aanpak (competentieschema’s);  – een sterke praktijkcomponent (voorbeelden en casuïstiek);  – geschiktheid voor zelfstudie (vragen en opdrachten per hoofdstuk);  – een toegankelijke schrijfstijl;   Deze tweede editie is full colour gedrukt, in een nieuwe vormgeving opgemaakt en voorzien van actueel en prikkelend beeldmateriaal. Met nieuwe actuele voorbeelden en opdrachten wordt de theorie toepasbaar gemaakt.   Op verzoek van docenten is het eerste hoofdstuk aangepast naar een beknoptere inleiding op organiseren en managen. In de daarop volgende hoofdstukken worden de belangrijkste onderwerpen besproken aan de hand van het 7S-model. Daarbij worden vooral de samenhang en de relaties tussen de verschillende thema’s benadrukt. Het laatste hoofdstuk geeft aan hoe je tot een organisatiediagnose en -advies kan komen.

‘Organiseren en managen’ prikkelt de lezer om meer te weten te komen over de werkwoorden die zijn (aanstaande) beroepsleven kenmerken: organiseren en managen.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!

 

Kennis is niet om te vergaren, maar om te delen. Deel ook met anderen en maak gebruik van de social share-buttons!