Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Algemene economie en bedrijfsmanagement

 
Algemene economie en bedrijfsmanagementVan een economiestudent in het hoger onderwijs mag worden verwacht dat hij of zij inzicht verkrijgt in de gevolgen van (inter)nationale en bedrijfsmatige economische ontwikkelingen op de bedrijfsomgeving. ‘Algemene economie en bedrijfsmanagement’ biedt daarvoor de ondersteunende theorie. Met deze kennis wordt een basis gelegd voor het nemen van besluiten als ondernemer of als manager.

In ‘Algemene economie en bedrijfsmanagement’ wordt een vertaalslag gemaakt van economische ontwikkelingen naar de ondernemingspraktijk. Er wordt veel aandacht geschonken aan de rol van de overheid op de conjunctuur, het groeipotentieel van de Nederlandse economie en het ordenen van markten.

‘Algemene economie en bedrijfsmanagement’ is verdeeld in vijf delen. In deze delen staan achtereenvolgens centraal:

  • De markt,
  • De invloed van macro-economische variabelen op het bedrijfsresultaat,
  • De langetermijnontwikkeling van de economie,
  • De financiële markten,
  • De voor Nederland belangrijke internationale bedrijfsomgeving

Dit boek wordt geleverd met een toegangscode voor Pearson XTRA. Op deze website staat voor zowel studenten als docenten extra studiemateriaal zoals vragen, cases en uitwerkingen.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.