Leerboek Business Intelligence

 
Leerboek Business Intelligence

‘Leerboek Business Intelligence’ bespreekt Business Intelligence van A tot Z. Het begint met het definiëren van het begrip: Wat is het en waarom zou je het moeten toepassen? Wat zijn de doelen? In de volgende hoofdstukken komen alle onderdelen van Business Intelligence aan bod. Wat is een datawarehouse? Hebben we dat nodig? Hoe vullen we een datawarehouse met gegevens en waar moet je dan rekening mee houden? Wie gebruiken het datawarehouse en hoe doen ze dat dan? Daarbij komen ook ETL, Analytics en het front end uitgebreid aan de orde.

Om de relatie met de praktijk te leggen worden diverse voorbeelden uitgewerkt. De daarvoor gebruikte bestanden en scripts kunnen gebruikers van het boek downloaden via de hbo-portal AcademicX. Daar vinden studenten ook online vragen met feedback om hun kennis te toetsen.

Het ‘Leerboek Business Intelligence’ is geschreven voor studenten die in aanraking gaan komen met Business Intelligence, niet alleen voor de bedrijfskundige studies, maar ook voor bedrijfskundige informatica en informatica. Omdat het boek zowel op technische als niet-technische lezers is gericht, is het ook geschikt voor professionals in het bedrijfsleven die een beter begrip willen krijgen van Business Intelligence.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!