Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Internationale economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving

 
Internationale economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving‘Internationale economische ontwikkelingen en bedrijfsomgeving’ geeft inzicht in de ontwikkelingen en de invloed daarvan op de strategie van Nederlandse ondernemingen.

Het boek behandelt:

  • De belangrijkste regionale en mondiale ontwikkelingen in de wereldeconomie,
  • Relevante internationale economische theorie, zoals comparatieve kosten, wisselkoersen en betalingsbalans,
  • Sterktezwakteanalyse van de Nederlandse economie,
  • De invloed van de internationale omgeving op de strategie van Nederlandse ondernemingen,
  • Een handleiding voor landenselectie,
  • Analyse van het landenrisico,
  • Het betreden van nieuwe markten.

Het boek richt zich op studenten in het hoger economisch onderwijs, maar is ook interessant voor juridische, technische en journalistieke opleidingen. Door de opzet van het boek is het ook geschikt voor lezers met weinig voorkennis van de economie. Zo bevat elk hoofdstuk bijvoorbeeld een begrippenlijst.

Op de bijbehorende website staan leerdoelen, opgaven en samenvattingen.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.