Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Zes denkhoeden

 

Zes denkhoedenHét boek bij het model van de denkhoeden!

Dr. Edward de Bono wordt beschouwd als een internationale autoriteit op het gebied van conceptueel denken. In deze everseller verheldert hij op een originele manier alle ingewikkelde besluitvormingsprocessen. Door vanuit zes verschillende invalshoeken naar een probleem te kijken, komt u sneller tot een duidelijke oplossing. De invalshoeken worden verbeeld door zes verschillende denkhoeden:

  • De witte hoed: ‘puur’ denken, in de vorm van feiten, cijfers en informatie,
  • De rode hoed: ‘warm’ denken, dus op basis van emotie, vermoedens en intuïtie,
  • De zwarte hoed: ‘de advocaat van de duivel’, waarom iets niet zou kunnen functioneren,
  • De gele hoed: helderheid en optimisme, constructieve bijdragen, kansen zien,
  •  De groene hoed: vruchtbaarheid en groei, niet oordelen maar uitbouwen,
  • De blauwe hoed: afstandelijk en gecontroleerd denken, systeemdenken

‘Zes denkhoeden’ is de volledig herziene editie van ‘Zes denkende hoofddeksels’.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.