Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Inkoop – werken vanuit een ketenbenadering

 
De kerngedachte van dit boek is dat samenwerken in de logistieke keten van een bedrijf cruciaal is voor een goede inkoop: samenwerking met de andere disciplines in het bedrijf zoals verkoop, productie, service, distributie en marketing, maar ook met de leveranciers en de eindafnemers.

‘Inkoop: werken vanuit een ketenbenadering’ is als methode toepasbaar in een groot aantal studies. Niet alleen in studies die zicht direct met inkoop bezighouden, maar ook bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde met het oog op productontwikkeling en Facility Management als voorbereiding op de rol van regisseur van gecontracteerde dienstverleners.

Het boek behandelt de basistheorie van de inkoop, verduidelijkt met aansprekende praktijkvoorbeelden en cases uit de industrie, handel, overheid en dienstverlening. De theorie wordt toegepast in tussenvragen, met bijbehorende antwoorden. Dit maakt het boek niet alleen geschikt voor groepswerk, maar zeker ook voor zelfstudie. Dankzij de praktische opzet kan het bovendien uitstekend dienen als naslagwerk voor praktijkopdrachten stages en afstudeerprojecten.

Dit boek past goed bij het inkoopportfoliomodel van Kraljic.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek.
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.