Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Succesvol veranderen

Succesvol veranderenDe omgeving van organisaties dwingt hen ertoe zich voortdurend aan te passen of zelfs diepgaand te veranderen. Dat veranderingsproces blijkt niet zonder risico’s te zijn. Waarin schuilt de kracht van succesvolle organisaties en wat leidt tot mislukking? Hoe kunnen verantwoordelijken leiding geven aan die veranderingsprocessen? Een sleutelfactor blijkt naast een scherp inzicht en organisatorische deskundigheid, ook de bekwaamheid om mensen in een organisatie te motiveren en te stimuleren. Daarnaast levert de soepelheid om orde met chaos te verenigen een competitief voordeel op.
Dit boek wil een praktijktheorie bieden die in de eerste plaats veranderingsprocessen beschrijft en verduidelijkt: de vereiste omstandigheden, hun mechanismen en verloop. Het biedt handvatten om veranderingsprocessen in de praktijk te (bege)leiden. Daarom beschrijft het een stappenplan dat veranderingsdeskundigen kan helpen om een organisatie in het veranderingsproces systematisch te coachen. Het wordt ook duidelijk dat een rationeel plan alleen geen succes verzekert. Opdat een stappenplan een kans zou maken, moet ook de menselijke factor in een organisatie adequaat aan bod komen: motivatie, communicatie, leren en emotionele intelligentie vormen daarvan de kern.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.