Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Communicatie Compleet

 
Communicatie CompleetStudieboek voor het hbo, met theorie, praktijkvoorbeelden en opdrachten.

‘Communicatie Compleet’ voor commercieel economen is het eerste deel in een splinternieuwe reeks handboeken waarbij het vak communicatie direct wordt toepast in een opleidings- en beroepsspecifieke context.

Medewerkers met een commerciële functie moeten in staat zijn om binnen hun organisatie, maar vooral ook naar buiten, adequaat te communiceren. Efficiënte en effectieve bedrijfsprocessen, een positief bedrijfsimago en een sterk merk vragen om goed opgeleide professionals.

‘Communicatie compleet’ bevat theorie en oefenmateriaal waarmee studenten zich kunnen bekwamen in bijna alle aspecten van bedrijfs- en productcommunicatie. Aan het boek hebben verschillende auteurs meegewerkt met jarenlange ervaring in de commerciële beroepspraktijk als in het hbo hebben.

Het boek begint met algemene hoofdstukken over communicatie als proces. Bijzondere aandacht is er voor de culturele aspecten van communicatie, die intern en extern tot problemen kunnen leiden. Maar wie rekening houdt met die culturele aspecten kan de organisatie ook kansen bieden.

Bij mondelinge communicatie ligt de nadruk op teamoverleg, onderhandelen, interviewen en slechtnieuwsgesprekken. Reflectie op de eigen ontwikkeling is daarbij een belangrijk instrument. De hoofdstukken over schriftelijke communicatie richten zich op traditionele en nieuwe media: direct mail, de verkoopbrief, advertenties en advertorials, folders en brochures, en schrijven voor het web. De specifiek commercieel-economische hoofdstukken richten zich op marktonderzoek, rapporteren over marktonderzoek, ondernemingsplannen, marketingplannen, marketingcommunicatieplannen, en beurzen, events en sociale media. ‘Communicatie compleet’ wordt gecompleteerd met een hoofdstuk over begrijpelijk en correct Nederlands en twee hoofdstukken over de omgang met spelling en interpunctie.

De bijbehorende website www.communicatiecompleetvoorcommercieeleconomen.noordhoff.nl bevat uitwerkingen van de opdrachten, extra opdrachten, extra voorbeelden, illustraties en checklists.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.