Executive coaching

 
Executive coaching

Executive coaching is een bijzondere vorm van coaching. Executive coaches begeleiden eindverantwoordelijke of senior managers. Hoe zij functioneren heeft een grote impact op de resultaten van de organisatie.

José Vos-Boven beschrijft de inzichten die ze als coach heeft opgedaan tegen de achtergrond van haar opleiding tot gestalttherapeut en kennis van collega-executive coaches. Zij behandelt de belangrijkste ideeën uit de gestalttheorie en geeft handvatten voor het vormgeven van executive coaching met het Experiential Coaching Model. Dit is de kapstok voor het boek en de basis voor het handelen van de executive coach. Het model sluit aan bij de persoonlijke ontwikkeling van executives gerelateerd aan zakelijke doelstellingen.

‘Executive coaching’ laat zowel coaches als executives zien hoe met behulp van coaching persoonlijke groei kan worden vormgegeven in relatie tot de business.

“Coaching heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van stigma naar status, van een laatste hulp bij disfunctionerende managers tot onontbeerlijke ruimte voor reflectie van leiders. José Vos-Boven heeft met Executive coaching een indrukwekkend compendium geschreven vol coachmethodieken en handzame reflectiematerialen dat zich uitstrekt van praktijk naar onderzoek, van businessvraag naar persoonlijke emotie, en van verwachtingen naar succesfactoren. Daarmee is Executive coaching tegelijk een neerslag van en een gids tot de wondere wereld van eigentijdse coaching.” – Erik de Haan, hoogleraar Organisatieontwikkeling en coaching, Vrije Universiteit Amsterdam

Meer weten? Boek kopen?