Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Situationeel leiderschap ll en de One Minute Manager

 

‘Situationeel leiderschap II en de One Minute Manager’ is een echte Blanchard: een goed uitgewerkt, toepasbaar model verteld in de vorm van een makkelijk leesbare parabel. Een ondernemer komt bij de One Minute Manager met een probleem: ze heeft het gevoel dat ze alles zelf moet doen en niets aan haar medewerkers over kan laten. De One Minute Manager helpt haar inzien dat je met situationeel leiderschap elke medewerker kunt geven wat hij of zij nodig heeft om taken zelf goed te kunnen uitvoeren. Deze 24ste druk is herzien en aangevuld.

Meer weten? Boek kopen? Klik op de cover van het boek!

 
 

Inhoudsopgave
-Bezoek van een ondernemer
-Succesvol zijn
-Anders denken over leiderschap
-Verschillende beloningen voor verschillende mensen
-Leiderschapsstijl: zoals anderen die waarnemen
-Drie vaardigheden van een situationeel leider
-De prestaties van anderen beoordelen
-Doelen stellen
-Diagnose van het ontwikkelingsniveau
-Flexibiliteit in leiderschapsstijl
-De vier leiderschapsstijlen
-Afstemming van leiderschapsstijl op ontwikkelingsniveau
-Eerst denken, dan doen
-Verschillende beloningen voor dezelfde mensen
-Ontwikkeling van competentie en betrokkenheid
-Omgaan met prestatieproblemen
-Laat anderen weten wat je doet
-De zes soorten gesprekken
-Positieve veronderstellingen over mensen
-Een situationeel leider worden
 


 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.