Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

De ideeën van Eliyahu Goldratt over procesmanagement

 
Op deze audio-cd, die u in de auto kunt afspelen, behandelt Ben Tiggelaar de ideeën van Eliyahu Goldratt. Tiggelaar staat uitgebreid stil bij de Theory of Constraints (beperkingentheorie) van Goldratt en de consequenties hiervan voor project- en procesmanagement, strategie en ICT.

Deze audio-cd is onderdeel van de reeks Management Classics: 10 cd’s met audio-samenvattingen, gepresenteerd door Ben Tiggelaar, over ‘s werelds meest vooraanstaande managementdenkers. De andere delen in de reeks gaan over de ideeën van: Michael Porter; Stephen Covey, Philip Kotler, Michael Hammer, Peter Drucker; Kaplan & Norton; Robert Quinn; Tom Peters; Henry Mintzberg.

Inhoudsopgave
1. Introductie
2. Wie is Eliyahu Goldratt?
3. De visie van Eliyahu Goldratt
4. De Theory of Constraints (TOC)
5. Het toepassen van TOC op bedrijfsprocessen
6. Goldratt over projectmanagement
7. Goldratt over het opossen van problemen
8. Lof voor en kritiek op Eliyahu Goldratt
9. De praktische waarde van deze ideeën voor u

Meer weten? Audiobook kopen? Klik op de cover!
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.