De ideeën van Eliyahu Goldratt over procesmanagement

Op deze audio-cd, die u in de auto kunt afspelen, behandelt Ben Tiggelaar de ideeën van Eliyahu Goldratt. Tiggelaar staat uitgebreid stil bij de Theory of Constraints (beperkingentheorie) van Goldratt en de consequenties hiervan voor project- en procesmanagement, strategie en ICT.

Deze audio-cd is onderdeel van de reeks Management Classics: 10 cd’s met audio-samenvattingen, gepresenteerd door Ben Tiggelaar, over ’s werelds meest vooraanstaande managementdenkers. De andere delen in de reeks gaan over de ideeën van: Michael Porter; Stephen Covey, Philip Kotler, Michael Hammer, Peter Drucker; Kaplan & Norton; Robert Quinn; Tom Peters; Henry Mintzberg.

Inhoudsopgave
1. Introductie
2. Wie is Eliyahu Goldratt?
3. De visie van Eliyahu Goldratt
4. De Theory of Constraints (TOC)
5. Het toepassen van TOC op bedrijfsprocessen
6. Goldratt over projectmanagement
7. Goldratt over het opossen van problemen
8. Lof voor en kritiek op Eliyahu Goldratt
9. De praktische waarde van deze ideeën voor u

Meer weten? Audiobook kopen? Klik op de cover!
 


Gert Jan Schop

Nu even ‘met de pet op’ van eigenaar en eindredacteur. Mijn drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Managementmodellensite.nl draagt daaraan bij. Naast consultant, adviseur en businesscoach treed ik af en toe op als docent en trainer.

Wat kan ik voor je betekenen?

Als consultant, adviseur en businesscoach ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij processen op het gebied van leren, ontwikkelen, veranderen, strategie en implementatie. Contact? Stuur een mail naar info@gertjanschop.nl.