Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Wat is de toegevoegde waarde van mijn kwaliteitssysteem?

 

Tegenwoordig speelt kwaliteit een steeds prominentere rol en deze tendens is alsmaar toenemend. Voor de klanten, de overheid en consumenten is kwaliteit een vanzelfsprekendheid geworden, waardoor voor de aanbieders van producten en diensten kwaliteit steeds meer het verschil maakt tussen ‘in’ of ‘out of business’ zijn. Om aan de verwachtingen van kwaliteit te kunnen voldoen moeten organisaties investeren in kwaliteit en dat maakt het leveren van kwaliteit niet goedkoop.
 

 
Om de gewenste kwaliteit te kunnen realiseren investeren organisaties in kwaliteitssystemen die bij hun businessmodel passen. En aangezien in iets wordt geïnvesteerd om toegevoegde waarde te creëren, is er een logische vraag die zich aanbiedt, namelijk: wat is de toegevoegde waarde van mijn kwaliteitssysteem?
Deze tweedelige miniserie tracht antwoord op deze vraag te geven. Tegelijkertijd wordt gepoogd een systematiek aan te reiken die organisaties helpt de capabiliteit van het eigen kwaliteitssysteem systematisch te beoordelen en te verbeteren. Het artikel is dus vooral bedoeld voor managers en beleidsmakers die worden geconfronteerd met de vraag omtrent de bijdrage van het kwaliteitssysteem voor de organisatie en daarbij behoefte hebben aan een praktische handleiding om hieraan sturing te geven.

 

Dit artikel gaat uitvoerig in op het Risk-based Quality Creation Model.

 

 
Bron: Kwaliteit in Bedrijf
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.