Samen sterk: Lean en Six Sigma

 

 

Zowel Lean als Six Sigma zijn benaderingen die door tal van bedrijven onafhankelijk van elkaar maar zeer succesvol zijn toegepast. Bedrijven als Motorola en GE hebben grote verbeteringen gerealiseerd met hun Six Sigma-benadering. Aan de andere kant zijn er veel bedrijven die met de Lean-aanpak hun voordeel gerealiseerd hebben, met Toyota als meest sprekende voorbeeld. De laatste jaren zien we dat veel bedrijven het over de Lean/Six Sigma-aanpak hebben en dat heeft een goede reden. Lean en Six Sigma vullen elkaar namelijk heel goed aan en zijn bij uitstek geschikt om sterke synergie-effecten te realiseren. Het goed combineren van de Lean- en de Six Sigma-aanpak stelt bedrijven in staat om het gewenste eindresultaat op de meest efficiënte wijze te realiseren. Dit artikel tracht de achtergronden van deze aanpak door te lichten. Tegelijkertijd biedt het een raamwerk voor het succesvol toepassen van de Lean/Six Sigma-benadering.

 

 

 

 
 


Gert Jan Schop

Nu even ‘met de pet op’ van eigenaar en eindredacteur. Mijn drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Managementmodellensite.nl draagt daaraan bij. Naast consultant, adviseur en businesscoach treed ik af en toe op als docent en trainer.

Wat kan ik voor je betekenen?

Als consultant, adviseur en businesscoach ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij processen op het gebied van leren, ontwikkelen, veranderen, strategie en implementatie. Contact? Stuur een mail naar info@gertjanschop.nl.