Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Activiteiten inventariseren voor de Eisenhowermatrix

 
eisenhower-inventarisatielijstHet is verstandig om met regelmaat je werkzaamheden te plaatsen in de Eisenhowermatrix. Op deze wijze houd je een vinger aan de pols om in de gaten te houden of je voldoende tijd besteed aan belangrijke zaken, met name die belangrijke activiteiten die je helpen om je effectiviteit te optimaliseren (belangrijk, niet urgent). Deze tool helpt je om eerst te inventariseren waar je je tijd aan besteed.

Beschrijf gedurende een week de activiteiten die je uitvoert, leg vast hoeveel tijd je daar ongeveer mee bezig bent geweest. Per activiteit bepaal je of deze activiteit belangrijk en of deze activiteit urgent is. Op basis hiervan kan je bepalen in welk kwadrant deze activiteit thuishoort. Per kwadrant kan je de tijd optellen. Op deze wijze krijg je een mooi overzicht. Beschrijf je activiteiten vervolgens op hoofdactiviteiten en plaats deze in de matrix. Bespreek de uitkomsten met collega’s, vrienden of een goede coach.
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.